Konjonktivit genellikle birkaç nedenden dolayı gözleri etkileyebilir. Bu makalemizde sizlere konjonktivitin nedenlerinden tedavisine kadar size konjonktivit hakkında önemli bilgiler vereceğiz.
Konjonktivit Nedenleri Nelerdir?
Konjonktivit, berrak göz akıntısı ile tek taraflı veya iki taraflı viral enfeksiyondan kaynaklanabilir. Bakteriyel enfeksiyon da konjonktivitin nedenlerinden biridir ve genellikle çocuklarda veya yetişkinlerde görülür. Ayrıca sarımsı - yeşilimsi renkli yapışkan salgılarla ilişkilidir. Enfeksiyon bir veya iki gözde ortaya çıkabilir ve konjonktivit ile solunum yollarının yukarıdan iltihaplanması arasında bir bağlantı olabilir. Alerjiler konjonktivit nedenleri arasındadır ve gözyaşı, hapşırma ve burun akıntısı ile birlikte gelirler. Bazen yabancı bir cisim göze sızarak konjonktivit oluşturabilir.
Konjonktivit Belirtileri Nelerdir?
Konjonktivit semptomlarına gözde kızarıklık ve gece boyunca gözün salgılarının bir sonucu olarak göz yüzeyinde kabuk benzeri bir zar ile ilişkili kumlu bir his eşlik eder. Bir kişi bu semptomları hissettiğinde, konjonktivit enfeksiyonu enfeksiyon tarihinden itibaren iki hafta sürebileceğinden gerekli tedavileri almak için bir doktora danışmanız gerekir.
konjonktivit Nasıl Tedavi Edilir?
Doktor, uygun tedaviyi reçete etmeden önce, hastayı muayene etmeli ve ister göz damlası olsun isterse göz kapaklarına uygulanacak bir merhem olsun ilacı reçete etmelidir. Ayrıca doktor, hastalığı yenmek için hastasına antibiyotik kullanmasını önerebilir ve genel olarak konjonktivitin tekrar ortaya çıkmasını önlemek için hastalık ortadan kalktıktan sonra bile reçete edilen tedaviyi tamamlamak gerekir.
KAYNAK :
Haber Odası