Pırellı, sanal geliştirme merkezinde açtığı sürüş simülatörüyle almanya'daki yatırımlarına devam ediyor
PIRELLI, SANAL GELİŞTİRME MERKEZİNDE AÇTIĞI SÜRÜŞ SİMÜLATÖRÜYLE ALMANYA’DAKİ YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR
YAPAY ZEKA VE NÖRAL AĞLAR, GELİŞTİRME SÜRESİNİ %30’A KADAR KISALTIRKEN FİZİKSEL PROTOTİPLERDEN DE AYNI ORANDA TASARRUF ELDE EDİLMESİNİ SAĞLIYOR
Breuberg, 15 Aralık 2023. Pirelli, 250’si geliştirme mühendisi olmak üzere yaklaşık 2.500 çalışanın istihdam edildiği Almanya’daki Breuberg tesisinde açtığı Sanal Geliştirme Merkezi (VDC) ile lastik geliştirmede yeni ve önemli bir kilometre taşına ulaştı. Pirelli’nin Almanya’daki büyümesinde yeni bir adımı temsil eden VDC, premium lastik üreticisinin sanal ortamda lastik geliştirmesini ve test etmesini sağlıyor. Bu ilerleme, Pirelli’ye ve otomotiv sektöründeki OEM müşterilerine önemli avantajlar getiriyor. Lastik geliştirme süresi yüzde 30’a kadar kısalırken üretilmesi gereken fiziksel prototip sayısı da yüzde 30’a varan oranda azalıyor. Şirket bu sayede hem zaman ve paradan tasarruf ediyor hem de sürdürülebilir üretime önemli bir katkıda bulunuyor. Pirelli, 2030 yılına kadar CO2 nötr üretime ulaşmayı hedefliyor. Sanal lastik geliştirme sürecinin bir parçası olan sürüş simülatörü ayrıca Pirelli’nin geleneksel yöntemlere kıyasla daha isabetli sonuçlar elde etmesini sağlıyor. Böylece otomobil üreticilerinin istekleriyle de giderek daha uyumlu yanıtlar verilebiliyor.
Pirelli Almanya Teknoloji Direktörü Thomas Michel şu açıklamada bulundu: “VDC’de henüz var olmayan ama otomobil üreticileri tarafından bize dijital model formlarında iletilen otomobiller için lastikler geliştirebiliyoruz. Yapay zeka (AI) ve nöral ağlar, bu yenilikçi lastik geliştirme sürecinde önemli bir rol oynuyor. Çünkü sanal lastik modellerinin geliştirilme süresini çok hızlandırıyorlar. Bu merkezimiz, daha önce saatler hatta günler süren işlemlerin şimdi genellikle birkaç saniyede tamamlanması sayesinde bir nevi sanal lastik fabrikası gibi çalışıyor.”
VDC’de Pirelli mühendisleri, otomobil üreticilerinin ilettiği tüm araç modellerinin sanal versiyonlarını simülatöre girebiliyor. Ardından sanal lastik modelleriyle test sürüşleri başlıyor. Mühendisler araç davranışının, sanal araç üzerindeki direksiyon, hızlanma ve frenleme müdahalelerinden nasıl etkilendiğini veya etkilenmesi gerektiğini görüyor. “Simülatörü de içeren VDC, Alman otomobil üreticileri için tüm sanal proje aşamalarını destekliyor,” diyen VDC Başkanı Florian Waffenschmidt şöyle devam etti: “İçten yanmalı motorlu araçlar için lastik testleri gerçekleştirmenin yanı sıra elektrikli ve şarj edilebilir otomobillere yönelik Elect teknolojili lastiklerimizi de sanal ortamda test ediyoruz.”
Pirelli, Almanya tesisindeki Sanal Geliştirme Merkezi ve statik sürüş simülatörüyle lastik sektöründe bir inovasyon lideri olarak konumunu güçlendiriyor. Yüksek teknolojili simülasyon, yapay zeka ve uzman mühendisliğin buluşması, Pirelli’nin mobilite alanında yeni bir çağa adım atmasının yolunu açıyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı