DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22378782,85%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Üsküdar'da 'Ahşap Yakma Sergisi' Sanatseverlere Kapısını Açtı

Üsküdar'da 'Ahşap Yakma Sergisi' Sanatseverlere Kapısını Açtı

ABONE OL
Ocak 5, 2023 11:00
Üsküdar'da 'Ahşap Yakma Sergisi' Sanatseverlere Kapısını Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üsküdar’da açılışı gerçekleştirilen ‘Ahşap Yakma Sergisi’nde sanatseverler bir araya geldi. Ahşap yakma sanatının ustalarından Yaşar Kaygun‘un ahşabı ateşle işleyerek hazırladığı eserler sergide görücüye çıktı.

Üsküdar Belediyesi tarafından Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde organize edilen ve dün akşam açılışı gerçekleştirilen ‘Ahşap Yakma Sergisi’ sanatseverlere kapısını açtı.

Ahşap yakma sanatının ustalarından Yaşar Kaygun’un, ahşabı ateşle adeta oya gibi işleyerek hazırladığı eserlerden oluşan ‘Ahşap Yakma Sergisi’ birbirinden farklı eserleri sanatseverlere sunuyor. Sergi, 14 Ocak tarihine kadar sanatseverleri ağırlayacak.

“Ahşap, tüm sanat dallarının temelinde yer alıyor”

Açılışta konuşan Üsküdar Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Mesut Meyveci, “Ahşap doğası itibariyle kağıdın ve yine tüm sanat dallarının temelinde yer alıyor. Bugün, Yaşar hocamız kendisi de bir nebze olsun bahsetti, uzun yıllar boyunca emek vererek, farklı farklı hocalardan ders alarak oluşturduğu kültürel birikimi bugün bizler ile paylaşıyor” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.